Stiința mediului


Cunoașterea caracteristicilor fizico-chimice și biologice ale componentele de mediu (sol, aer, apă, viețuitoare) și a mecanismelor prin care factorii naturali și antropici le influențează este esențială pentru o dezvoltare economică durabilă. Generozitatea structurii acestui program oferă o flexibilitate mare în alegerea parcursului profesional post-licență, asigurând absolvenților competențe profesionale și un grad de adaptare ridicat la piața muncii. Printre profesiile practicabile după absolvirea programului se află: experți, analiști și consilieri de mediu în organizații guvernamentale (agenții de mediu, Garda de Mediu) sau agenți economici, inclusiv la firme de consultanță de mediu, administrator/custode de arii protejate, auditori de mediu, profesori, ecologi, inspectori confirmare ecologică, experți în identificarea impactului antropic, dezvoltarea de planuri de dezvoltare sustenabilă, operațiuni de remediere.

Citește mai mult...

Chimie farmaceutică


Specializarea Chimie farmaceutică a Facultății de Științe și Mediu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, este deschizătoare de drumuri.

Citește mai mult...

               

      

 

Fizică medicală


Misiunea programului de studii este de a pregăti specialiști în domeniul științelor exacte, subdomeniul Fizică medicală.

Citește mai mult...